Followers

Friday, April 12, 2013

RENOVATE RUMAH

walau tahun depan baru start nak renovate rumah,ku dah fikir tema and ape yang aku nakkan bila renovate nanti....perkara yang memerlukan impak kewangan yang besar,mestila kene buat perancangan rapi,ape yang penting,mana nak mula dulu,ape yang keperluan,apa yang kehendak....tapi ikut perasaan sekarang,ku nak buat berasaskan tema scandinavian..

syurga duniaku ini tak de la besar sangat,so i want to make it spacious.. rasanya,scandinavian is the best...less is more..i believe on that....ape yang penting adalah bahagian dapur, ruang tamu,bilik utama,bilik Nia,wardrobe and lantai........semua tu dah kene fikir...kipas,lampu,semua nak ganti baru...tahun ni tinggal lagi 8 bulan sebelum 2014,kalau sebulan buy 1 barang,xde la terasa kuar duit kut...hahahaha....

enjoy beberapa idea yang i search tengok kat tenet.......boleh gila jap tengok rumah lawa2....selain selalu cari buku resipi nak masak untuk anak,ni la hobi baru aku....rumah ooo rumah....terima kasih ayah,hadiahkan rumah untuk kami berteduh anak beranak....iloveu la ayah n mak...

KALAULAH RUMAH KU SEBESAR INI...Insyaallah..mane tau.....

LIVING HALL

simple...


with some colors

OUR BEDROOM

suka sgt bilik tidur mcm ni!!!!!!!!lapang...tp bilik ku tak selapang ni

kepala katil dah sama mcm katil ku,color je lain.........

sangat lesss isss moreeee kan....

HANANIA PLAYROOM

rasa nak pecah je 2 bilik jadi 1..biar lapang mcm ni

yang ni menggoda..mama tido dgn Nia la hari2...(nnt papa marahhhh)

seee,all of it,lesss isss moreee jugak lawa

yang ni ikea mari...semua buy kat ikea jer...senang...

KITCHEN

putihhhh

semangat nak masakkk

really scandinavian theme


p/s::rasa macam cepatlah tahun depan...semoga semua ni jadi kenyataan



8 comments:

  1. Assalamualaikum ayu. heee slow2 ye. insyallah ada duit lebih boleh beli rumah camtu. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah,mane tau kan in future.... :)

      Delete
  2. kalau dptlah buat mcm dlm gambar tu bestnye....

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kan...putih xpenah kalah..........

      Delete
  4. besttt sgt2 verangan tau heheh i pun selalu verangan ahahha nsb baik free :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...dari berangan la hope jadi kenyataan...realitinya,xsabar tunggu tahun depannnn

      Delete

si ayu dan kacak berkata