Followers

Monday, May 28, 2012

18.05.2012 PART 1

kalau ikut tarikh kejadian,dh almost 10 days lepas....
tp baru ade peluang nak menaip entry panjang-panjang....since my
tahap kerajinan berada di paras terendah...huhuhu...

on 18.05.2012,nak kata false alarm pun maybe jugak kot....huhuhuhu
that nite,me tinggal sesorang kat rumah since husband ade training bola malam tu kt
Setiawangsa...so,sbb sorang2 kat rumah,nothing to do,me pun masuk tido awal lah...
lebih kurang dalam 10pm lebih dah masuk golek2 atas katil...main tab jap sebelum tidooo...
then time nak tido tu,pusing kanan xkena,pusing kiri pun xkena...
perut terasa memulas...sakit sangat...sakit yang i tak pernah rasa before this...tp tahankan je lah
sebab husband tak balik lagi..time tu around 11.15pm++...then dapat pejam mata sekejap bila i buat tak
layan je sakit tu...husband balik nak kul 12.00am and kejut i bangun minum air laici yang me pesan kat 
husband...so,dah minum sikit terus sambung tidur balik...dalam nak sambung tidur balik,perut ni terasa sakit balik...diz time lagi teruk sakitnye...me dah almost nak nangis dah time tu...perasaan macam baby nak kuar tu xde la,tp me risau sbb sakit lain macam...sakit sangat..nak kata contraction,diz is my 1st pregnancy,so xdpt nak bayangkan contraction tu macamane..me pun ajak la husband g PPUM...sbb takut if anything happen to baby...

*nanti sambung lagi..perut meragam hari ni......

Friday, May 25, 2012

OMG....

ITS 9 MONTHS!!!!!!!!!!!!!!!!

OMG...my lil baby dah 36 weeks in my womb....
tinggal lagi few weeks je she will arrive...
xsabar tunggu nak hug my lil baby.....
sabar ye mama,9 months blh tunggu...
few weeks je lagi...
sekarang semua orang dah xbg tinggal sesorang....


Thursday, May 24, 2012

PENING

jika boleh dibayangkan,beginilah rupa diri ku sekarang....


pening...
nama tuk lil baby start huruf H xdapat lagi....
nama yang start wif H semua yang nak dah ade either nama anak member ku,
or anak member suamiku...ohh,xmau lah nama lil baby sama dengan nama geng kan...
hurmmmmm....dah de name ...tapi mcm xkompem lagi jer....
combine name from me,husband n in law family...
tp,still xberapa puas hati...i still standby few name for lil baby...
yang kalau boleh nak huruf H jugak....
if tak dapat,baru guna nama DM tu maybe...
but i keep calling lil baby Lily,walau xdapat letak nama Lily tu kat dia...
since husband xbagi letak nama bunga2 tu...wahhhhh,tu frust sikit ler...
sbb if husband bg,i dah de nama tuk anak2 yang akan datang...
hahahahahahaha........
tapi,memberikan nama tu hak husband,i can giv my idea,
tp yang decide,still husband...cehhhh,wife mithali la ni...hahaha

*yang sedang keep searching.....

Thursday, May 17, 2012

SERI...


latest me n husband...i was 8 month 2 weeks time ni...or exactly 34 weeks
thats time...dah besau perut ku...huhuhu

Tuesday, May 8, 2012

MY LILY #2

semoga lil baby nanti membesar secomel
SELENA GOMEZ.....
hahahahahaha......
cute oooo itu budak pompuan.....
tapi xlupa jugak semoga dia membesar dengan budi dan akhlak sebaik
AISYAH
FATIMAH
SUMAYYAH
dll lagi srikandi ISLAM.....

Thursday, May 3, 2012

SURPRISE,YANG NOT SURPRISE ANYMORE..



and the answer is.............
she was my lily(insyaallah)...for my small garden....
in this world of ours....

MY LILY....

baju lil baby siap basuh......

sebaldi ni pun dah siap basuh.....
hujung minggu ku sekarang dipenuhi aktiviti aktiviti bergelumang dengan baju lil baby..
dah siap basuh, sidai, lipat n asing - asingkan mana tuk beg lil baby,
mana nak simpan dalam bekas nak bawak g rumah my MIL,since me akan berpantang
kat rumah my in law..i kan anak yatim piatu,pastilah my only mum yg ada ni pilihan hati...
just tggl botol - botol xsterile lagi..tu tggu nanti nk dekat2 la.biarla botol2 tu elok dlm box lagi..xkotor pun...

next week ada baby n mother fair kt midvalley,mmg nak g la kan,last minit nye shop kirenya...
nk buy pampers,beg n few baju lagi for lil baby..mcm sikit je baju lil baby padahal dah penuh 
satu bekas...siap 2x round basuh...and dah masuk week 33 ni,tggl lagi 7 week if lil baby keluar ikut
due date..if dia keluar awal,estimate tggl lagi 4-5 mggu till i deliver...oh my...
i was so nerves la...bykkan doa je la ayu....

and last week pun,my ex collegue kat BSN dtg rumah bawak hadiah tuk lil baby...
untung lil baby,blom keluar dh dapat hadiah...hehehehe..

and sekarang pun, tido n jalan xselesa dulu dah..tidow ku pasti terjaga....
jalan banyak sgt pasti penat...lil baby growth like champion inside me...
keep growing my lily,and u will blooming soon my dear....

*on my bday eve ni,lepas maghrib ni ada buat doa selamat kat surau...semoga Allah permudahkan perjalanan bersalinku nanti...dan panjangkan umur ku...esok dah start new age...dan andai kata ajalku saat melahirkan,ku redha kerana ku adalah pahlawan di jalan Allah...membahagiakan suami ku adalah tugasku...