Followers

Tuesday, April 11, 2017

NIA GO TO SCHOOL

fuhhhh..patutnya update hal ni waktu bulan 1 hari tu....ahahhaha..bad mama,sorry nia,but its better late then never kan..dah 4 bulan school.Alhamdullilah Nia okay jer pergi school...tak pernah ponteng sesaje lagi melainkan sebab tak sihat..bangun pagi kalau dia ngantuk ke,sebut je tak mau pegi sekolah ke???mesti terus celik mata nia...

this is on her 1st day of school...







so far,she now on the way belajar membaca..bad mama i am,nia mmg tak mau belajar kalau dengan kita..means,adalah dalam less than 5 minutes yang dia serius,then yg lain main2 lebih...kat sekolah guna buku e-xra,so mama pun guna itu lah untuk nia...so far,adalah ayat2 yang nia dah pandai baca... ayu kalau boleh bukan nk dia pandai baca je,tp mengeja dan menulis...

ohh,nia school kat Prasekolah Bintang, dekat bawah ofis ayu jer...senang...diorang banyak jugak buat aktiviti sbb student IPG ni pun ada yang major prasekolah so diorg buat program untuk kanak-kanak Pra sini...
Ni antara aktiviti diorang 









how time flies,tu kat side bar tu nia baby lagi...now dah grown up sgt...sikit hari lagi dapat rombongan meminang plak...alahai,mak tak kuat..dah la kita ni clingy mama...

Nia,sekolah elok-elok,pandai-pandai..sorry sayang mama tak mampu nak hantar sekolah mahal-mahal tapi sayang,ilmu tu kalau kita usaha,mahal atau murah tetap ilmu...belajar rajin - rajin... Mama tak dapat jadi apa yang mama cita - cita kan,tapi mama harap Nia akan kejar dan capai apa yang Nia cita - citakan.mama akan sokong dan bimbing nia sebaiknya..jangan cita2 nak jadi yang bukan2 udah le....ohh,currently cita - cita Nia nak jadi Doktor Haiwan..we see sampai bila cita - cita dia nak jadi doktor haiwan..huhuhuhu

yours truly clingy mama....

Friday, February 3, 2017

BUKIT TABUR :: MINOR ACHIEVEMENT 25092016

omg sangat kan...dah masuk new year 2017 pun....baru hegeh2 nak dapat aura rajin tu,banyak cerita 2016 yang dah terlepas...fuhhh,lap peluh nak catch up balik...insyaallah,akan cover mana yang patut tak dilupakan...antaranya inilah,one of minor achievement ooo...dah berapa lama xde g hiking or xtvt gini..broga pun i xpernah sampai...tetibe ko dah naik Bukit Tabur,one of bukit banyak org mati oooo...in fact,2 weeks after our hiking,Tabur is closed due to ada org jatuh....fuhhhhh..nasib kitorg selamat naik dan turun....

a day before,gigih kitorg g jogg malam tu,me n rita sbb bebajet kene la fit kan nk hiking...badan pun dah lama xkene dera buat benda2 cenggini...even sebelum naik pun mmg dah expect esok mesti sakit 1 badan...ahahahaha...

25092016 tu,as early 5.50am kitorg dah kuar rumah...rasanya la,around that time and dalam 6.30 tu kitorg dah smpai Melawati and jumpa dak ofis rita...haaa,dak ofis rita yg guide...fefeling la naik dengan bebudak abes u...muahahaha...kesian diorg,bawak akak 2 org tak fit..nasib sampai puncak kan dik...muahahaha...
before 7.00am kitorg gerak dah naik atas,that time still gelap lagi...fuhhh,dimulakan perjalanan dengan ummul khitab dan bismillah....

nampak happy kan...kat sini bila time turun hazab hoiii...
melecet tgn mak sbb tali tu...dah la ramai org time turun..

dia punya mintak nyawa,mintak nafas nak smpai ke atas tu...Allahu..bpe kali ntah kitorg stop xterkira plak..hahahaha...ampun dik,kakak dah kejung lama x buat benda gini...nasib ade sorg budak tu,gini ayat dia "kak,sikit lagi kak,lg 15 minit kita smpai" untuk setiap 15 minit yang berlalu...
muahahaha


sikit lagi sebelum panjat peak tabur,kitorg rest mintak nafas mintak nyawa kejap....

sebabkan amatur naik kan..trek yg around 1 hour++ pun jadi 2hour+- la...around 9.00am++ kitorg smpai atas...exact time tak ingat dah..cerita all the way to the up,dah xingat sangat dah..tapi during our time tu ramai gak la yang hiking..ramai budak2 u la kan..aktivitifav diorg kan ...fuhhh,bila dah smpai atas tu...Masyaallah....memang satiesfied guarentee la...hilang dah semua sakit badan,sakit tangan,sakit kaki bagai tu...bila dapat tgk pemandangan dari atas,jenguk kepala ke tepi curam,fuhhhh...kerdil nya diri ini....bayangkan kalau tetibe jatuh,walau selamat dari jatuh,boleh survive ke hidup dalam hutan??Allah je tau.....


budak 2 org tu kaki selfie tepi bukit..berani diorg gi betul2 tepi batu tu...
istifar kita tgk diorg...mak dari kejauhan sikit je la mampu....


ni je mampu paling tepi,ini pun mengengsot nak duduk tepi tu..muahaha..
tapi once dah duduk situ,pandang semua hijau,rasa xnak bangun plak

agak2 milo nak amik buat duta tak?minum milo,bwk beg milo

respect to my self!u did it ayu!

my running buddy....


our sipi2 ke gaung selfie...muahahahha


ni all of us yg naik hari tu...see,ramaikan bodyguard kitorg..muahahahaha

lama jugak kitorg lepak atas tu....apa lagi,breath taking and picture taking la....memasing bergambar... and bila dah naik sampai atas,kenalah turun plak kan...and to go down hill,fuhhhh another series of mintak nyawa....xsepenat naik tapi asyik jatuh je...cisskut cisskek betul..due to kasut la,slippery... nak down hill kan route dia agak slippery la...
bape kali ntah i redhakan diri je terduduk tertonggeng,ku capai je siapa yang sempat...muahahaha...tp paling hazabbaidah kat tali yg dlm pic atas sekali tu la...sebab ada yg nak naik,ada nak turun..tali tu pun jadi xtentu arah...kejap kendur kejap tegang..fuhhhh,rasa nak tergores tangan ni....memang sakit gilos tgn.....

walau ape pun,such an awesome and beautifull memories for me...
tahun ni nak panjat kinabalu plak la...muahahahahaha