Followers

Thursday, September 21, 2017

RAYA 2017 : BY ETS TO SEMANGGOL WITH LOVE

Fuhhh...dah nak Awal Muharram jap lagi,kita baru nak taip entry Hari Raya Puasa..mohon jangan kecam ehhh..hahahaha. Raya tahun 2017 ni giliran kita raya dengan anak - anak. Mestilah excited terlebih. Raya 25.06.2017, 26.05.2017 kita dah settle beli tiket balik kampung naik ets. Yess, hari 1st ets bukak jual tiket terus kita beli. Tiket ets ni laju benau habisnye. Kene la beli cecepat. Itupun plan nak balik jumaat kena awalkan balik Khamis malam sebab tiket jumaat dah xde..

Pergi KL Sentral petang Khamis tu around 5.30pm sebab tiket ets pukul 7.53pm. Nasib pergi awal sebab beratur nak buy MEkdi je dah nak sejam..fuhhhh,terisi masa menunggu Mekdi..muahahaha..


tips untuk bawak kiddos naik public transport for long journey ni, sediakan 1 beg untuk letak entertainment diorang. Tu mini whiteboard,marker pen,all mishka dino and few nia fav item semua kasi letak. Sebab nia mishka tak berapa layan sangat tab or fon ni, diorang mesti cari mainan diorang. Paling tidak pun sumbat je makanan bagi senyap..hahaha..yess, lotsssssssssssssss of foods and snack toooo..
Gigih tau kita bawak 1 je beg besar sebab xmo pegang byk2 beg, tp nak sumbat baju 3 org fuhhhhh percintaan sangat oi. Lupa plak amik pic beg nye tapi ayu bawak 1 beg luggage yg besar tu la.



Kalau tahun 2015 dulu bawak Mishka naik ets dia tido dekat 2 jam, balik kali ni Masyaallah... mama headache kejap.nasib naik train boleh je dia ke depan ke belakang tp part dia tegur semua orang, hulur kopok kat semua orang tu semua orang terhibur tau... Mishka siap duduk dengan ade sorang awek tu atas riba layan video tau..Hai la Mishka....
Journey to Taiping tak lama pun, 3 jam setengah sajo. Train sharp 7.53pm depart then by 11.10pm dah arrive. Selamat dari segala traffic jam bagai. Nasib jugak dalam coach kitorg,ramai budak - budak,so xde la anak-anak Ayu je yang tak behave..Muahahahahaha..

ok la,nak sambung entry raya 1st macam panjang plak..tunggu next part plak..adiosssss



No comments:

Post a Comment

si ayu dan kacak berkata