Followers

Monday, April 30, 2012

MOVIE DATE

last Saturday, 28/04/2012.....
me,husband n lil baby dalam perut g tengok wayang cite 
THE AVENGERS.....
due tu  mak buyung ni yang nak sangat2 tgk movie tu..
en.husband followkan je kehendak ku itu...
dalam kul 3pm baru kuar umah n we heading to e@curve...
n curve never dissapointed me,senang je dpt ticket,couple seat lagi...
cer try kat tempat lain,semua beratur panjang or sold out...


and my comment????tak mengecewakan....
walau pun ade byk cakap sikit,tp all da xtion cover all da script....
sangat enjoy malah ade scene2 yang funny kot....
and HULK,was super awesome hero dalam avengers ni....
sampai husband ku balik rumah layan all HULK movies yang ada....
THOR pulak adorable handsome heroes...yess i love like THOR....
CAPTAIN is super gentle...he was like a leader,command everyone...
and STARK @ IRONMEN, he was charming,with his own style..yg suka berlagak tu...
padan muka kene build bangunan baru..hahahaha
BLACK WIDOW and HAWKEYE,xkenal sangat watak2 ni...maybe
sebab jarang dengar,but they was amaze tooo......
overall,lil baby love action movie.behave je xtendang2 mama pun..
she enjoying the movie too kot...rase mcm nak tengok lagi jer...
lil baby mmg suka xtion movie,dulu MI sampai 3x tgk..

*oh husband,jangan terpengaruh sgt dengan si HULK ok...kang call abg Anda swuh tukar nama jersey,MIGHTY HULK...nak???hahahahaha

Wednesday, April 25, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #13


*patutlah kaki tangan dia aktif tendang sane sini.....sakit perut mama sayang....
bila mama n papa nak tgk lil baby,pemalu...but u r so aktif la sayang......



IT JUST......

I WAS TOOOOO TIRED WITH EVERYTHING......
WORKING.......
STUDYING......
PREGNANCY....
but i was not complaining.....
i'm just want to enjoy my life.....
my WORKING....
my STUDYING....
and 
my PREGNANCY...
but doing 3 task in one time.....
it need tooo much sacrifice....
yesss...sacrifice....
and i'm willing to sacrifice for
all those 3 thing....

Tuesday, April 24, 2012

AISKRIM/ICE CREAM

since mengandung ni,sangat sangat suka makan aiskrim.....
offer je la pape aiskrim pun,pasti xkan ditolak.....
pantang nmpk kedai aiskrim,org jual aiskrim,ice cream box,mesti sggh beli.....
peti ais dirumah pun sentiasa ada stok ice cream....
sama ada Kit Kat Bites ice cream or Vanilla,Strawberry, 
or Baskin Robbin.....
stop makan seminggu before nak minum air gula je...then after
that mesti hari - hari makan eskrem ni...walaupun
ku tau xelok mkn eskrem bebyk time preggy,takot nnt
baby besar...tp xlengkap sehari tanpa eskrem...dapat segelas eskrem pun jadi lah.....
kalau g jj,mesti beli eskrem magnum...choco cappucino yang baru 
sangat SEDAP!!!!!!!very like it!

xkisah la ape flavor,magnum is my feveret

meleleh air liur baby if xdapat.....
*yang tak boleh tahan dengan ais krim....



Wednesday, April 18, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #12

I MISSSSSSSSS U SO MUCCHHHHH.....
MY HUSBAND......
walau baru 2 hari kita xjumpa....hehehehe....
esok saya balik kl k....
love u......


*yang xsabar nak balik esok.....mama n lil baby rindu papa.......

Friday, April 13, 2012

KELIRU

1st Option

1.Pengurusan Operasi - Isnin
2. Perniagaan Antarabangsa - Selasa
3. Komunikasi Perniagaan - Rabu
4.Pasaran Wang dan Modal - Jumaat
5. Hubungan Etnik - Ahad

2nd Option

1.Pengurusan Operasi - Isnin
2. Perniagaan Antarabangsa - Selasa
3. Komunikasi Perniagaan - Rabu
4. Hubungan Etnik - Jumaat

5. Pasaran Wang dan Modal - Sabtu

3rd Option

1.Pengurusan Operasi - Isnin
2. Perniagaan Antarabangsa - Selasa
3. Komunikasi Perniagaan - Rabu
4. Hubungan Etnik - Jumaat
5. Pasaran Wang dan Modal - amik sem pendek nanti

*ku konpius ni...xtau nak pilih yang mana satu...amik 3rd option ringan beban
sem ni,tapi nnt cuti pantang,kene g kelas bulan 8 n 9 nnt...
tp for now,selesa la sbb weekend xde class...tp taku nnt Dr Azlan plak yang ajar sem depan...
hurmmmmm.....minggu depan kene decide kompem kan...sbb dh masuk week 3 next week......

NAMA LIL BABY


Perempuan
Lily Khayla - Lily Cantik
Lily Hasya - Lily Kesempurnaan
Lily Medina - Lily Madinah
Lily Mirza - Lily anak yang baik
Nurul Nurlaily - Cahaya2 Permata

Lelaki
Adni Mirza - Syurga,anak yang baik
Aryan Rifqi - Kekuatan penuh,Lemah Lembut,Kawan Pendamping
Muhammad Mikhail 

*xtau nak pilih yang mana lagi....tunggu la baby lahir n apa kata ustaz.....
which one is better for lil baby......
*nmpk sangat nama perempuan sangat banyak dalam list....nama gegurl sweet2 je....

Thursday, April 12, 2012

BABY DAILY STUFF

so far all baby daily stuff dah buy.....
baju jgn cite la, banyak jugak la hasil pembelian kami + yong
pantang kuar jalan, tengok barang baby....
if tgk je xpe,ni mesti terbeli..(statement sedapkan hati,terbeli)
so,tinggal nak basuh baju2 tu and beli beg untuk standby....
me dah masuk week30,mane la tau baby xsabar nk kuar...
semua suwuh standby je beg baby n beg mama for hospital needed nnt....
in case,senang mr.papa capai je beg tu,xyah nak kemas2 bagai....

ni sebahagian daripada barang lily..oppss,lil baby....

and know what, husband adalah sangat xcited bile shopping barang baby....
and i love the way he show his love to us....
mama n lil baby tau papa sayang kami kan......
xpernah lagi dia hampakan any request i made up....sooner or later,mesti dapat je.....
entry ini sudah mengarut,lari dari tajuk sudah...hahahahahaha

     bakul baju    baju lengan pendek/panjang seluar pendek/panjang rompers   barut (MIL buat)  bedung   pampers   mitten/booties   tuala    topi kepala   berus botol   baby bip   diaper bag   alas getah biru   tilam baby kekabu   bantal baby kekabu   selimut/selimut topi lampin/cloth diaper   sapu tangan   stoking   kelambu     
bakul barang  besen mandi(MIL still simpan hubby nye besen mandi)  baby shampoo baby powder baby wipes cotton bud baby bath   botol susu - besar   botol susu - medium    botol susu - kecil

so far,almost every daily stuff lil baby needed is already bought....
so,mama n papa can focus on buying more expensive needed....
mama n papa tak sabar nak jumpa lil baby....
i really wanna hug u....my lil baby....

Thursday, April 5, 2012

KEPERLUAN BABY.....

rasenya almost semua keperluan baby dah siap....
just tinggal yang mahal-mahal xbeli lagi....
baby cot,stroller and car seat still in surveying progress...
xdecide nak beli brand ape n still mencari yang berbaloi dan berpatutan...
sebab nanti waktu nak membesarkan lil baby,semua urusan berkaitan duit...
husband nak sangat stroller mclaren...muahahaha....
walau ape pun,yang penting me and lil baby selamat....