Followers

Monday, October 21, 2013

RAYA HAJI 1434H KAMI

Hari Raya AidilAdha yang lepas....belum terlambat lagi kot nak update...minggu lepas jer pun..hehehehe... 
Raya kami tahun ni lain dari raya tahun lepas...raya tahun lepas we all memang raya kat rumah FIL kat Setiawangsa...tahun ni kitorg raya kat rumah Kuchai jer...sebab husband join orang surau sesi korban, lapah melapah lembu2 sebanyak 4 ekor....makanya ai and HD tunggu jer lah kat rumah..tak turun pun tengok org korban,just duk kat rumah,makan breakfirst dengan Nia,siap2kan Nia,buat laundry sikit,kemas baju sebab tengahari nak kuar jalan....hehehehe...husband settle kerja-kerja semua dalam pukul 12 lebih,HD memang ai dah siapkan dia awal2,bagi nia tdur sekejap,so bersiap2 lah kami nak ke rumah my super bff beraya.....

Yess,kami beraya rumah orang...hehehe..Ain ni dah macam family ai...ai called her mom MAK...so we fetch my sister at Pandan Jaya,then terus ke Ampang...rumah ain...Nia that day mood dia ok jer...best jer bawak jejalan...hehehe...makanan semua sedap2...ade kek bday jugak as Nuh Akif sambut bday yg ke 2...pic kat rumah ain xde,kami sibuk bersembang,makan,cakap,makan,cakap....hahahaha


she so happy that day..and that pokok kelapa last till evening!

minah sempoi,baju kurung with converse yo!

ok,sebab Nia dah comot makan ku tukarkan baju dia...ai yg rimas tengok Nia berbaju kurung,walau comel,kita tukar la baju tu ye nak...hehehe...pic below,we are otw to rumah Setiawangsa..tapi sampai rumah ehhh,bermangga..tak de org kat rumah...call Ayah dia kata diorg kt Melawati,maka bergegaslah kami ke Melawati...rumah Tok sedara husband....singgah kejap dlm half hour,then ehhh,kita tak g rumah Acik Ampang lagi raya hari tu..call her and she was at home,Zara pun ade,maka kami bergegas ke sana pulak.. dengan mak sekali kami angkut....hehehehe..........





as usual,pic kat rumah orang nan hado,banyak sangat cakap nyer...hahaha...ini lah,kami kurang saudara, tapi sekali sekala nak jumpa pun susah..hahaha....sebab tu rasenya perlu memperbanyakkan ahli keluarga...biar nia happy..ehhhh,motippp sangat kan.....

Raya Aidiladha tahun ni,for me,ok lah...sebab lagipun tak sambut sangat pun...in fact,kat rumah ai xde prepare pape makanan hari raya pun..kita makan rumah orang jer..hahahaha.....



4 comments:

  1. nia si cantik ewah...lawa tul la nia ni

    ReplyDelete
  2. Oh Nia! U r super cool okay! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....thank u aunty,Nia say...Nia kene cool...kalau tak mama inggal...hahaha

      Delete

si ayu dan kacak berkata