Followers

Tuesday, February 26, 2013

HD 8 MONTHS

pada tarikh ini 26hb,hari yang sama,Selasa...tepat jam 7.32pm,waktu yang sama 8 bulan lepas...Hanania Danisha dilahirkan oleh diriku....(gigih push tau...)

tp rasa macam baru jer tulis entry yang my baby dah 7 months,now kene buat entry my baby dah 8 months.... waaaa,mmg rasa nak nangis bila membayangkan cepatnya masa berlalu..my baby isnt baby anymore nnt...nanti dia dah jd toddlers,children..she isnt an infant anymore.....i is sad to let all the memories is stay with me,i still can smell her heaven smell when she was born....i wonder mak mak budak yang manjakan anak sebab ni kot,tak dapat terima hakikat yang anak2 dah membesar,gonna have their own choice and their own life...isshhhhh,tak mau fikir lagi semua tu...sekarang adalah masa untuk appreciate every moment with lil HD....

HD 1st day....
And masuk 8 bulan ni,Nia dah tumbuh gigi yang pertama....so cute...orang cakap kalau cepat tumbuh gigi,lambat berjalan tapi tak tahu la...mayb betul kot..sekarang nia still tak merangkak lagi..dia just laju mara menyusur ke depan,berat betul nak angkat bontot dia tu...kalau atas katil bertilam empuk jer dia angkat montot ia...huhuhu...and she try to sit dah sekarang,bila dia golek2 nanti dia panjat bdn kita,landing mcm bersantai di tepi pantai,ala2 duduk tapi mcm baring...but if kita dudukkan,mmg dah tegap badan dia...

Her weight n height,tak timbang n tak ukur pun lagi...sebab g klinik sebab Nia kembung kelmarin,lupa nak suwuh doktor timbang Nia..appointment bila dia dah 9 bulan nanti...

For now,susu pun dah tukar..tak minum dutch baby,bagi dulac pulak sekarang..bila Nia dah tak mununjukkan minat nak minum susu,we have to find way to make her drink...ok,pasal susu ni nanti cite entry lain...so far,now Nia pun dah pandai sebut mama..means clearly mama..bila dia  nangis mmg dia akan cari mama...panggil mama....(that make me touching)....cair hati den dengar anak nangis panggil maaammmaaaaa...terus g amik la...hahaha..she know how to tackle me la.....

her 1st teeth!!!!!!!!!
she an happy baby.....
lagi ape yer..????rasa nya macam - macam progress dia yang hari - hari mama n papa Nia jer yang dapat tengok...and her babysitter toooo...adik sofea pun dah besar dah.....

To my lil HD,if u read this entry later mama want u to know that mama n papa love u so much....u always be our baby,now and forever....we dont need anything from u xcept ur prays...Insyaallah,mama n papa will try give u our best for here n to Jannah....


9 comments:

  1. kaw jgn potong rambut die dah ayu............. mcm boboi okay! huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan....aku sedikit frust la g potong rambut nia haritu

      Delete
  2. semoga Nia terus membesar dgn sihat & bijak...

    ReplyDelete
  3. salam kenal. singgah sini terus tinggal jejak. jom tukar link, citer dan pendapat

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. comelnya baby ayu. baru tau nama. sorry haritu tak sempat nak beramah mesra. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah...ayu ni klu 1st time jumpa tu mmg xbrapa nak byk ckp sgt..huhuhu

      Delete
  5. Comelnya bby Ayu. Salam kenal ya.. Next time jumpa blh la borak2 pnjang (^_^)

    ReplyDelete

si ayu dan kacak berkata