Followers

Friday, July 26, 2013

26.07.2013 - HD 13MONTHS

sekejap je dah 13 bulan my lil HD...she already enter her 1st year journey....dah jadi toddler...dah makan macam - macam... dah akal macam - macam.... sentiasa jadi penghibur hati mama, pengubat hati papa... penyeri kami sekeluarga... cepatnya masa berlalu....rasa macam baru je celebrate birthday Nia bulan lepas,today she already 13months...so far, semua vaccine from KK dah amik... but after this, i still 50-50... hahaha,jadi mama and i read a lot about vac buat ai jadi 50-50..still atas pagar... tapi i bukan lagi kategori anti vac...hahahaha...

HD progress?

she already can walk....like jalan....sujud,bangun jalan...jatuh,merangkak....hahahaha....kalau dia nak cepat, dia merangkak je...tp kalau hulur tangan,dia akan berjalan towards u..hati i bunga-bunga bila tengok 1st time Nia berjalan,exactly on 21.07.2013 lepas...sebab hari ahad kan,so memang ai la yg 1st sambut Nia after her 10-15 step tu..pandai jalan depan atuk n nenek..nak tunjuk dia cucu yg baik la tu..atuk dah belanja shopping siang tu...huhuhu....

minnie mouse tu atuk belikan..memula atuk nak buykan barbie,
nenek tak bagi...hahaha

she can call her papa...yesss, she know to dial and call her papa...hahaha...pantang nampak tepon, nanti dia mesti hello hellooo.....huhuhuhu...pastu speaking bahasa yang dia je faham..yang ai faham,mmaaaa....pppaaaaa, paaaaa....huhuhu....ohhh anak,mama pun xde call papa sehari sampai 3-4 kali, kamu papa baru g buka puasa luar, dia dah call 2-3 kali..huhuhu...(sebab kenapa credit fon ai selalu habis...)

senyum mesti nampak gigi..ikut siapa tu?

macam - macam lagi kalau nak cerita sini tapi ai think i should keep a bit as family stories...kalau semua cerita sini,nanti org muak plak baca...(ada ke pembaca tegar)???


bila kamu besar nanti
jangan lupa diri
jangan besar diri
dapat capai bintang dilangit
jangan lupa rumput dibumi

bila kamu berjaya
jangan lupa 5 waktu
jangan lupa sedekah
jangan lupa mama papa

bila mama dan papa tiada
jangan lupa Al Fatihah
jangan lupa sujud

Jangan pernah lupa
kamu sentiasa
jadi buah hati kami

2 comments:

  1. alalalalla...comelnye GG awok tu..huhu

    ReplyDelete
  2. Seronok kan dpt tgk perkembangan anak didpn mata...

    ReplyDelete

si ayu dan kacak berkata