Followers

Tuesday, November 3, 2015

LOMBOK : A DAY AT GILI TRAWANGAN PART 1

bersiaran kita kembali..sambung lagi cite pasal gili T ok...sebab 2nd day ni kitorg memang fullday kat Gili Trawangan...mlm sebelum tu kitorg decide nak join snorkeling 3 Gili's or just pusing2 Gili Trawangan je..dah timbang tolak darab bahagi semua and i cant promise Nia gonna behave,so kitorg just decide stay je kat Gili T,xjoin pun snorkeling. kat Gili T ade je jual pakej snorkeling to 3 Gili's ( Trawangan,Meno and Air) and mostly semua jual that pakej for idr 100k...dari pukul 10pagi smpai 3 petang,include makan sekali...rasa rugi sebenarnya tak join tp i
know my baby,she not gonna cooperate la....reason for mama to come back!hahahaha.....

so after breakfirst and short session at pool kitorg pun sesiap kuar nak jalan2 pantai..and kitorang duk lepak kat kafe Blue Beach plak pagi ni...tp kitorg memang dah standby bawak swimwear for budak2 kot2 la diorg nak mandi laut....sambil2 brunch tu i just let Nia main tepi pantai tu....makan kat Blue Beach ni ok,nasi goreng seafood dia sedap la..Nia habis gak sepinggan..and we just seat there santai2, borak2 smbil background yg mendamaikan itu....i just love all those time...xde nk pk pape....just enjoying playing around with kiddos...

mana la hati tak tenang,borak2 ni pemandangan kitorg..hahahaha


3 of us...best friend forever..dah mcm nia nye lego friends plak...hahaha

and all those lepaking time,of coz the happiest person i think is Harith Mishka Darius la kan.... memang i just let him play with the sand...kusyuk dia..something that he cant get at home... ocean breeze....panas pun dia xkisah pun...

his 1st beach sand party....and he enjoy the most....


maybe i was born to be a beach boy mama???

maybe you are my son...mama dont mind if you wanna be a beach boy..mama pun boleh ikut sekali kamu duduk pulau sekali k....nanti kamu dah besar,kot2 mama ade rezeki,kita settle down somewhere nak Mishka???hahaha..kakak have to follow her husband someday,so mama will be a clingy mama la nanti...hahaha...so to my dear future daughter in law,watchout..you gonna date mommy lil boy...haha
back to the story,we just le the time pass and around ...letting our kiddos play and play and play and play...kata nak dtg berehat,so xpayah la nak penatkan badan..ikutkan hati nak je bersun bathing mcm mat n minah salleh tepi pantai tu..muahahaha......


Mishka and Batrisyia...kakak yang menjaga adik2....

teman main and gaduh Nia,kak Tisya dia...hahahaha...best friend sampai besar tau sayang2....mama sayang dua2...
mama pun sempat selfie satu dua pic...kat sana tak pegang sangat fon...mcm rugi kan,xamik pic sgt tp i just need my own memories to...memang Subhanallah tak lepas dari mulut... either sebab pemandangan lawa sangat atau sebab mamat salleh hensem sgt...hahahaha...nak dijadikan cite i bawak my sis camera tp rupanya kamera tak de bateri..hahaha..and unfortunate us,kitorg tak bwk universal adaptor..maka tak dpt la caj bateri kamera tu..bateri fon pun nsb ade power bank...hehe....

amik la sekeping dua selfie dari i....time ni rasa mcm ehh best nye kalau ade gopro!...


selfie 1!

ingat senang ke nak dapat shot ni????ntah bape kali snap ntah...my lil princess....

he really enjoying all those time...


and yess,men in white never fail to catch women hearts!

kitorg gerak dari cafe around 12pm mcm tu...kitorg plan nak pusing Gili T naik cidomo yakni kete kuda diorg tu tapi dari pukul 11 - 2pm diorg tak amik org pusing gili sebab time ni ramai tourist yg check out n check in so diorg hanya amik customer yg drop off to hotel or yang nak ke boat.... so ingat ye,nak pusing Gili naik cidomo, naik la lepas pukul 2pm ke atas..the best is around 4 la..nanti smpai kat Ombak Sunset tu petang2...
to kill the time waiting for after 2pm,kitorg just go n rental a bike....since i and yatie have to rental a bike with baby seat, maka kene rental kat luar sbb basikal kat hotel xde yang ada seat baby...it cost us idr 60k for each bike...yati dengan one baby seat and i have a bike with 2 baby seat...tapi since waktu nak amik bike tu nia melalak tak mau naik,so i jalan kaki je jalan2 dengan kalid..we walk jauh jugak la...tengok2 usha2 hotel2 yang ada....and bila you have your beach walk,mulut tu tak habis la istifar... memang Allah Maha Besar,Allah Maha Agung...terbentang luas indahnya dunia ni.....


air dengan langit mcm lebih kurang je kaler dia.....


area pantai memang mostly ada cafe2 yg santai..pilih je..tak duduk hotel diorg pun, order je air or ape2..boleh je chill2 lepak2...


Yatie tgh practice bawak beskal..hahahaha..i tak pe,expert....


kekonon nk tgkp pic tapi anak2 tak bg kerjasama...hahaha

ni cerita sampai pukul 1 pm ++,baru halfday..cerita lain sambung lagi next entry,macam dah panjang plak cerita nya...detail kos pun i will let u know at the next entry....chill....kitorg pegi memang nak berehat,sbb tu memang santai je holiday kitorg..jgn expect kitorg buat mcm2...

see u next entry k....doa la jin rajin ni merasuk lama sikit...hahahaha

4 comments:

  1. kihkih~ sbr jelah! rara nak menaip jugak.tp mcm malas jugakk! hahaha

    ReplyDelete
  2. cantiknya pemandangan...seronok tengok si kecil tu berjalan kat pasir...:)

    ReplyDelete
  3. Single basikal berapa beb sewa? Ada tgok? Without baby seat... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalid sewa beskal hotel idr25k sajo...

      Delete

si ayu dan kacak berkata